ГоловнаСвіт

У Москві кинули "коктейль Молотова" в меморіал екс-полковнику Буданову

Меморіал отримав пошкодження.

У Москві кинули "коктейль Молотова" в меморіал екс-полковнику Буданову
Похороны Буданова
Фото: ИТАР-ТАСС

Жінка в хіджабі і чоловік кинули пляшку із запалювальною сумішшю в меморіальну плиту, встановлену на Комсомольському проспекті на місці вбивства колишнього полковника Юрія Буданова.

Про це повідомляє агентство "Москва" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Оперативники, які прибули на місце, з'ясували, що за вказаною адресою жінка в хіджабі та чоловік кинули в бік пам'ятника пляшку із запалювальною сумішшю - "коктейль Молотова", після чого сталося загоряння", - розповів співрозмовник агентства. В результаті на меморіалі знайшли пошкодження.

Правоохоронні органи проводять перевірку за фактом події.

Юрій Буданов командував 160-м гвардійським танковим полком під час війни в Чечні. У березні 2000 року його заарештували за звинуваченням у викраденні, зґвалтуванні та вбивстві 18-річної чеченської дівчини Ельзи Кунгаєвої. Після свідчень свідків і експертизи звинувачення в зґвалтуванні було знято. В результаті Буданова засудили до 10 років в'язниці.

Він вийшов на свободу в 2009 році. 10 червня 2011 року Буданова застрелили на Комсомольському проспекті в центрі Москви. За підозрою у вбивстві затримали чеченця Юсупа Темерханова. У 2014 році суд визнав його винним у вбивстві Буданова і засудив до 15 років колонії суворого режиму.

Меморіальну плиту в пам'ять про Буданова встановили в Москві в 2011 році. На ній написано: "10 червня 2011 року тут по-зрадницькому убили полковника Юрія Буданова, який віддав: життя - Батьківщині, честь - нікому. Меморіальний камінь встановлено за рахунок коштів тих, хто шанує і пам'ятає". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram