ГоловнаСвіт

Влада США збиратиме інформацію про акаунти іммігрантів у соцмережах

Правила набудуть чинності 18 жовтня і торкнуться не тільки іммігрантів, але і всіх, хто з ними спілкується в соцмережах.

Влада США збиратиме інформацію про акаунти іммігрантів у соцмережах
Фото: EPA/UPG

Міністерство внутрішньої безпеки США опублікувало проект нових правил, згідно з якими влада повинна буде збирати інформацію про акаунти іммігрантів у соціальних мережах.

Про це повідомляє The Hill з посиланням на портал федеральних законопроектів США.

Правила набудуть чинності 18 жовтня і торкнуться не тільки іммігрантів, але і всіх, хто з ними спілкується в соціальних мережах. Вони також торкнуться іноземців, які отримали громадянство США.

Йдеться, зокрема, про імена користувачів у соцмережах, пов'язану з ними інформацію, а також "результати пошуку". З поправок неясно, чи торкатимуться історії запитів користувачів у пошукових системах.

У 2015 році Міністерство внутрішньої безпеки почало розробляти правила для перевірок соцмереж здобувачів віз. У 2016 році в формі, яку повинні заповнити іноземці, що в'їжджають у США за безвізовими програмами, з'явилися питання про їхні акаунти в соціальних мережах.

У березні повідомляли, що держсекретар Рекс Тіллерсон розпорядився перевіряти акаунти всіх здобувачів віз, які побували в регіонах, де присутнє терористичне угруповання "Ісламська держава". У червні адміністрація президента США Дональда Трампа розпорядилася доповнити візову анкету для деяких заявників питаннями про використання соцмереж в останні п'ять років.

Нагадаємо, минулої неділі, 25 вересня, Білий дім заявив про посилення правил в'їзду в США для громадян восьми країн - Чаду, Ірану, Лівії, Північній Кореї, Сомалі, Сирії, Венесуелеи і Ємену.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram