ГоловнаСвіт

Референдум в Каталонії просувають "боти" з Росії, - ЗМІ

Чітко окреслену антиіспанську позицію щодо цього питання займають агентства RT і Sputnik.

Референдум в Каталонії просувають "боти" з Росії, - ЗМІ
Фото: dni.ru

Незаконний референдум в Каталонії просувають державні медіа та мережі ботів з Росії, а також такі фігури як Джуліан Ассандж і Сноуден, які також пов'язані з РФ.

Про це повідомляє El Pais, передає 24 канал.

"Після таємних кампаній на підтримку Brexit, Марін Ле Пен або німецьких ультраправих, Кремль бачить в процесі каталонської незалежності ще одну можливість для поглиблення європейської кризи і зміцнення свого міжнародного впливу, використовуючи сайти, які публікують інформацію тільки на користь референдуму", - йдеться в матеріалі видання.

Повідомляється, що для цього російська влада та спецслужби використовують такі фігури, як засновника Wikileaks Ассанжа, його компаньйона Сноудена, а також "армію ботів і мільйони автоматизованих профілів у соціальних мережах, здатних перетворити брехню в загальні тенденції сучасності".

Також, чітко окреслену антиіспанську позицію щодо цього питання займають агентства RT і Sputnik. 21 вересня схожі аргументи про причетність Росії до подій в Каталонії були оприлюднені Yahoo News.

Нагадаємо, на 1 жовтня парламент Каталонії офіційно призначив референдум про незалежність від Іспанії. Конституційний суд країни відразу ж припинив таке рішення і в регіоні почалися масові затримання чиновників і акції протесту на їх підтримку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram