ГоловнаСвіт

У центрі Москви машина ФСБ насмерть збила співробітника ДАІ

Водія автомобіля забрали з місця аварії на машині ФСБ.

У центрі Москви машина ФСБ насмерть збила співробітника ДАІ

Аварія з наїздом на поліцейського сталася ввечері 25 вересня на Новому Арбаті в Москві

Про це повідомляє "Медуза"

Співробітник ДІБДР стояв на розділювальній смузі між потоками в тому місці, де під Новим Арбатом проходить Садове кільце. Що він робив на перехресті, невідомо.

За інформацією каналу "Мэш" (пов'язаний із "Лайфом"), це був 32-річний старший лейтенант Сергій Грачов, який "ловив" машини, які виїжджали на розділову смугу. Близько 22:08 Mercedes Benz S-класу з мигалкою, який рухався з центру на швидкості до 140 кілометрів на годину, зачепив його лівою передньою частиною кузова. Поліцейський помер на місці.

Поліцейського збив "Мерседес" з урядовими номерами серії АМР. Як повідомляє "Газета.ру", після аварії водій відразу приховав номери, а потім зняв їх, але очевидці стверджують, що в нього був знак А896МР97. "Синие ведерки" відносять цей номер до переліку, закріпленого за Федеральною службою безпеки (ФСБ). Це підтверджують джерела ТАСС і "Интерфакса". За останні вісім років номер А896МР97 був помічений щонайменше на чотирьох різних машинах: ГАЗ 31105, Volkswagen Passat B5, Mersedes E-класу і Mercedes S-класу.

Водія автомобіля забрали з місця аварії на машині ФСБ. Про це РБК розповіли джерела в поліції. За даними "Мэш", йдеться про гаражі ФСБ, де обслуговують автомобілі для супроводу перших осіб держави. Офіційно про порушення кримінальної справи проти водія нічого не повідомляли, але вести її, за інформацією "Интерфакса", буде військовий слідчий (вони розслідують злочини, вчинені військовослужбовцями, в тому числі співробітниками ФСБ).

ФСБ поки ніяк не прокоментувала те, що трапилося. У МВС заявили, що проводять перевірку.

Нагадаємо, в липні в Тюмені співробітників ФСБ заарештували за підозрою в серії убивств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram