ГоловнаСвіт

Зарембо: жодна з партій майбутньої коаліції в Німеччині не буде антиукраїнською

"І для України це добра новина".

Зарембо: жодна з партій майбутньої коаліції в Німеччині не буде антиукраїнською
Екатерина Зарембо
Фото: Макс Требухов

Жодна з партій майбутньої коаліції в Німеччині не буде антиукраїнською.

Таку думку на круглому столі в Інституті Горшеніна висловила Катерина Зарембо, заступниця директора Інституту світової політики.

Вона визнала, що правопопулісти з "Альтернативи для Німеччини" отримали б менше, якби помірний електорат активніше пішов на вибори. "Здійснюються найгірші очікування. Електорат, мобілізований опозиційно, йде на виборчі дільниці з великим бажанням, більш помірний - утримується. Тому розрахунок ХДС отримати більший показник не виправдався, а нібито несподіваний результат АДН - такий, який є", - сказала Зарембо.

"Але водночас у мене немає песимістичної оцінки цих виборів. Жодна з партій, які можуть сформувати коаліцію, не є антиукраїнською і антиєвропейською. Зовнішня політика Німеччини ґрунтується на порядку, правилах. І ці партії - ХДС, Вільні демократи і Партія зелених - підтримують такий порядок. І для України це добра новина", - вважає вона.

У кожному разі Україна повинна шукати нових друзів у Німеччині, додала Зарембо.

"Від України в Німеччині завжди очікували більше ініціативи. Зараз є добрий шанс зарекомендувати себе не тільки в Берліні, а й у землях. Коли ми говоримо і про Баварію, і про землі Східної Німеччини, де найвищі результати отримала АДН, - це простір для роботи", - сказала вона.

Зарембо додала, що з цією метою посольству в Німеччині не завадить додатковий ресурс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram