ГоловнаСвіт

Лідер ВДП Лінднер може очолити МЗС Німеччини, - думка

У серпні він пропонував тимчасово заплющити очі на анексію Криму.

Лідер ВДП Лінднер може очолити МЗС Німеччини, - думка
Марсель Рьотиг
Фото: Макс Требухов

Голова Вільної демократичної партії Німеччини (ВДП) Крістіан Лінднер буде одним з основних претендентів на посаду міністра закордонних справ Німеччини.

Таку думку на круглому столі в Інституті Горшеніна висловив Марсель Рьотіг, директор представництва Фонду Еберта в Україні та Білорусі.

"Оскільки ліберали набрали трохи більше, ніж "зелені", я думаю, що саме ліберал стане міністром закордонних справ. Це голова партії Крістіан Лінднер. Я не бачу інших гідних кандидатур. Можливо, Александер Граф Ламбсдорфф з Європарламенту міг би бути альтернативою, але я не бачу інших кандидатур", - сказав Рьотіг.

Якщо ж ця посада дістанеться "зеленим", то, на думку Рьотіга, найімовірнішими кандидатами стануть Джем Оздемір або Катрін Герінг-Екхарт.

Нагадаємо, що на початку серпня Лінднер відзначився скандальною пропозицією тимчасово заплющити очі на анексію Криму. Він сказав, що західні країни повинні зробити пропозицію президенту РФ Володимиру Путіну, яка дозволила б йому змінити свою політику, не втративши при цьому свого авторитету. Для цього конфлікт навколо анексованого Росією Криму слід "відокремити" від інших, щоб досягти прогресу в інших пунктах.

При цьому Лінднер окремо підкреслив, що його пропозицію не варто розцінювати як визнання анексії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram