ГоловнаСвіт

Померла жінка, яку вважали найважчою в світі

На початку року проходила курс лікування від ожиріння в Індії.

Померла жінка, яку вважали найважчою в світі
Фото: Saifee Hospital

Єгиптянка Еман Абд ель-Аті, яку вважали найважчою в світі, померла в Об'єднаних Арабських Еміратах, повідомляє Би-би-си.

На початку року проходила курс лікування від ожиріння в Індії.

За повідомленнями ЗМІ, в результаті медичного втручання вона втратила 300 кг від 500, але померла через виниклі згодом ускладнення зі здоров'ям.

У заяві лікарні кажуть, що 37-річна жінка страждала від хвороби серця і порушення роботи нирок.

Еман Абд ель-Аті з травня перебувала в столиці ОАЕ Абу-Дабі, куди її перевели після баріатричної операції в місті Мумбаї. Перед операцією сім'я Еман розповіла, що вона не виходила з дому 25 років.

Після збору коштів в інтернеті, організованого її сестрою, жінку доставили на чартерному літаку в спеціалізовану клініку в Мумбаї. Однак потім її сім'я вирішила перевезти її звідти, звинувативши медперсонал клініки в некомпетентності.

Скандал вибухнув у понеділок, коли сестра Еман виклала в соцмережі коротке відео, в якому говорить, що її сестра як і раніше не може ні говорити, ні рухатися, і не схудла так сильно, як запевняють лікарі.

Баріатрична хірургія, також відома як хірургія втрати ваги, використовується як останній засіб для лікування людей з небезпечним ожирінням (з індексом маси тіла 40 або вище або 35 плюс інші захворювання, пов'язані з ожирінням).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram