ГоловнаСвіт

У Білому домі заяви Пхеньяна про "оголошення війни" назвали абсурдними

"Ми не оголошували війну Північній Кореї".

У Білому домі заяви Пхеньяна про "оголошення війни" назвали абсурдними
Фото: EPA/UPG

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки вважають "абсурдними" заяви Північної Кореї про те, що США оголосили їй війну, повідомляє DW.

"Ми не оголошували війну Північній Кореї. Відверто кажучи, припущення цього є абсурдом", - заявила в понеділок, 25 вересня, прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, цитує агентство AFP.

Раніше сьогодні голова МЗС КНДР Лі Ен Хо назвав слова президента США Дональда Трампа на адресу північнокорейського керівництва оголошенням війни і заявив, що Північна Корея буде розглядати всі варіанти відповіді. Зокрема, він заявив про право КНДР збивати американські військові літаки, які наближаються до повітряних кордонів країни.

У суботу, 23 вересня, голова МЗС КНДР з трибуни ООН сказав, що північнокорейські ракети "неминуче відвідають" США після того, як американський президент назвав лідера КНДР Кім Чен Ина "людиною-ракетою". Лі Ен Хо наголосив, що таке порівняння ображає "найвищу гідність" його країни.

Потім голова зовнішньополітичного відомства КНДР назвав Трампа "психічно неврівноваженою людиною", в якої манія величі.

Президент США Дональд Трамп відповів на виступ міністра закордонних справ КНДР Лі Ен Хо на Генасамблеї ООН словами "довго не протягнуть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram