ГоловнаСвіт

Меркель виключила вплив украй правої партії на політику Німеччини

Канцлер ФРН заявила, що, ймовірно, спробує створити коаліцію із "Зеленими" й "Лівими". 

Меркель виключила вплив украй правої партії на політику Німеччини
Меркель
Фото: EPA/UPG

Ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" (АдН), яка за підсумками виборів пройшла в парламент ФРН, не матиме впливу на майбутню політику Берліна.

Про це під час прес-конференції заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає Deutsche Welle.

"Партії, здатні сформувати коаліцію, будуть шукати рішення - звичайно, вони можуть бути різні. Але АдН не матиме впливу", - заявила Меркель.

При цьому вона визнала, що АдН стала третьою за величиною партією, представленою в Бундестазі. АдН відома критикою рішень Меркель у сфері мігрантів, через які в Німеччину за два роки приїхало понад мільйон чоловік.

За словами Меркель, "Християнсько-демократичний союз" (ХДС), який вона очолює, буде намагатися створити коаліцію із "Соціал-демократичною партією Німеччини", яка раніше оголосила про відмову вступати в союз із ХДС і про перехід в опозицію. Це, за словами Меркель, залишає невеликий вибір, а саме створити коаліцію із "Зеленими" й "Лівими".

"Альтернатива для Німеччини" вперше пройшла в німецький  парламент, отримавши 12,6% голосів виборців. Порівняно з попередніми виборами, які відбулися в Німеччині 2013 року, число людей, що проголосували за АдН, зросло на 7,9%.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram