ГоловнаСвіт

МЗС рекомендує українцям уникати масових скупчень людей у Каталонії

Українцям також рекомендують неухильно дотримуватися правил перебування іноземців у Іспанії.

МЗС рекомендує українцям уникати масових скупчень людей у Каталонії
Фото: tsn.ua

МЗС України рекомендує українцям, які відвідують іспанську автономну область Каталонія, уникати масових скупчень людей у зв'язку з підвищеною громадською активністю в нинішній період.

Про це повідомляється на сайті МЗС України. 

"У зв'язку з підвищеною суспільною активністю, яка спостерігається в автономній області Каталонія протягом останніх тижнів і може мати місце впродовж наступного місяця, рекомендуємо уникати масових скупчень людей", - ідеться в повідомленні.

У МЗС також рекомендують неухильно дотримуватися правил перебування іноземців у Іспанії, зокрема, мати при собі оригінали паспортних документів.

"Нагадуємо, що в разі надзвичайних ситуацій (у разі загрози життю або загибелі людей) слід звертатися на "Гарячу лінію" Генконсульства +34 629 38 2936", - нагадує українське МЗС.

Як відомо, у багатьох містах Каталонії у вихідні відбулися вуличні акції на підтримку проведення референдуму про незалежність.

Невдовзі після цього влада Іспанії взяли під контроль усю правоохоронну систему Каталонії, щоб зупинити проведення референдуму про незалежність 1 жовтня. Також Іспанія взяла на себе контроль над фінансами Каталонії, щоб запобігти використанню коштів для проведення референдуму.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що уряд Іспанії фактично призупинив автономію Каталонії та запровадив надзвичайний стан у регіоні.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram