ГоловнаСвіт

Російського мільярдера оголосили персоною нон ґрата в Монако

У росіянина Риболовлєва виник конфлікт з арт-дилером з Монако.

Російського мільярдера оголосили персоною нон ґрата в Монако
Дмитрий Рыболовлев
Фото: www.vedomosti.ru

Російського мільярдера Дмитра Риболовлєва оголосили персоною нон ґрата при княжому дворі Монако і попросили "триматися від нього подалі".

Про це повідомляє французький тижневик Journal du Dimanche з посиланням на джерела, близькі до керівництва Монако. Це може призвести до того, що Риболовлєв покине князівство.

Така ситуація з Риболовлєвим зумовлена скандалом за участю арт-дилера з Швейцарії Івом Був'є і міністра фінансів Монако Філіпом Нарміно. Минулого тижня він пішов у відставку. Приводом стали підозри в тому, що Нарміно міг вплинути на судовий розгляд між Риболовлєвим і Був'є.

Підставою для таких підозр стало листування з "сотнями SMS-повідомлень". Французьке видання Le Monde писало, що Риболовлєв і Нарміно перебувають у дружніх стосунках.

Конфлікт між Риболовлєвим і Був'є почався в 2015 році. Мільярдер звинуватив арт-дилера в шахрайстві. На думку Риболовлєва, Був'є вводив його в оману, в результаті чого він переплатив йому за картини близько одного мільярда доларів. Був'є, своєю чергою, звинуватив Риболовлєва в тому, що він використовував свої зв'язки в Монако для його переслідування.

У Монако Риболовлєв володіє 67-відсотковою часткою в однойменному футбольному клубі. Інша частина належить князю Монако Альберу II. У розвиток команди Риболовлєв, за підрахунками Journal du Dimanche, вклав близько €300 млн. Футбольний клуб Монако - один із найтитулованіших у Франції. Команда неодноразово вигравала чемпіонат і кубок цієї країни.

Статки Дмитра Риболовлєва, за оцінками Forbes, становлять $7,3 млрд. Він входить у топ-20 найбагатших бізнесменів Росії, займаючи там 15-те місце. Основне джерело доходу Риболовлєва - гроші від продажу частки в 63% акцій компанії-виробника добрив "Уралкалій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram