ГоловнаСвіт

Іран назвав образливими нові обмеження на в'їзд у США

"Фальшиве співчуття Трампа до іранців здається ще менш щирим".

Іран назвав образливими нові обмеження на в'їзд у США
Глава МИД Ирана Джавад Зариф
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Ірану Джавад Заріф назвав "більш образливими", ніж попередні, нові обмеження на в'їзд іранців у США, введені президентом Дональдом Трампом.

Про це він написав у своєму "Твіттері".

"Фальшиве співчуття Трампа до іранців здається ще менш щирим після його нової і набагато більш образливої заборони щодо таких видатних громадян", - заявив голова зовнішньополітичного відомства Ірану.

Напередодні Білий дім анонсував нові обмеження на в'їзд для громадян восьми країн у США. У новому списку опинилися Чад, Іран, Лівія, КНДР, Сомалі, Сирія, Венесуела і Ємен. Згідно із заявою Вашингтона, влади цих держав не виконали вимоги США про обмін інформацією про кандидатів американських віз. Вашингтон також введе додаткові перевірки щодо громадян Ірану, які бажають в'їхати в США.

Нові обмеження набудуть чинності 18 жовтня. Вони прийшли на зміну імміграційному указу Трампа, термін дії якого закінчився. Документом заборонявся в'їзд у США жителям кількох переважно мусульманських країн - Сирії, Судану, Ірану, Лівії, Сомалі та Йемену - за винятком близьких родичів американських громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram