ГоловнаСвіт

Іран випробував нову балістичну ракету

Її радіус дії становить 2 тис. км.

У п'ятницю, 22 вересня, на військовому параді в Тегерані вперше показали нову балістичну ракету "Хорремшехр", дальність польоту якої становить 2 тис. км.

Фото: EPA/UPG

Через кілька годин після цього іранське телебачення опублікувало відео її запуску, повідомляє PressTV. Воно містить кадри з чотирьох різних ракурсів. Місце запуску ракети невідоме.

Це вже третя іранська ракета з таким радіусом дії після "Кадер-Ф" і "Саджил", вона здатна нести кілька боєголовок.

Запуску ракети стався після того, як президент США Дональд Трамп гостро розкритикував Іран у своїй промові на Генасамблеї ООН. Американський лідер назвав Іран країною-вигнанкою.

Він також назвав ганьбою атомну угоду з Іраном, яку уклав його попередник Барак Обама - разом з Росією, Великобританією, Китаєм, Францією і Німеччиною. Ядерна угода США, Росії, Китаю, Великобританії і Франції з Іраном була досягнута в липні 2015 року. Відповідно до угоди була припинена ядерна програма Ірану в обмін на скасування санкцій.

У відповідь міністр закордонних справ Ірану заявив: "Неосвічені ворожі висловлювання Трампа належать до середньовічних часів, а не до XXI століття ООН і не заслуговують відповіді".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram