ГоловнаСвіт

Померла найбагатша жінка в світі

Дочка засновника L'Oreal Ліліан Бетанкур померла у віці 94 років.

Померла найбагатша жінка в світі
Фото: jasmis-us.com

У Парижі у віці 94 років померла Ліліан Бетанкур - дочка засновника косметичної компанії L'Oreal і найбагатша жінка в світі, повідомляє Би-би-си.

"Ліліан Бетанкур померла цієї ночі вдома", - йдеться в заяві сім'ї.

За даними Forbes за 2017 рік, Бетанкур займала 14-ту сходинку в рейтингу найбагатших людей планети зі статком у 39,5 млрд доларів.

Ліліан Бетанкур народилася в 1922 році в Парижі в сім'ї Ежена Шюлле, який заснував в 1909 році компанію L'Oreal. У 1957 році після смерті батька Ліліан Бетанкур успадкувала косметичну імперію і стала головним акціонером L'Oreal.

Бетанкур  визнано недієздатною в 2011 році, після того як лікарі діагностували у неї слабоумство і хворобу Альцгеймера, а суд прийняв рішення передати її під опіку сім'ї.

Сама мільярдерка з висновками медиків і суддів була не згодна, а також погрожувала покинути країну, якщо її передадуть під опіку її дочки Франсуази Бетанкур-Меєрс, з якою у неї був давній конфлікт. Побоювання з приводу стану психічного здоров'я Бетанкур і її нездатності розпоряджатися своїм майном висловлювали її найближчі родичі задовго до цього.

У 2012 році Ліліан Бетанкур виведено з ради директорів L'Oreal. З того часу вона рідко з'являлася на публіці.

У 2010 році Бетанкур опинилася в центрі політичного скандалу про фінансування кампанії екс-президента Франції Ніколя Саркозі. На думку слідчих, гроші на передвиборну кампанію 2007 року Саркозі міг отримати від Ліліан Бетанкур шляхом обману, скориставшись її хворобою в корисливих цілях.

Сам Саркозі відкидав всі звинувачення на свою адресу. У 2013 році справу проти Саркозі про зловживання довірою Бетанкур було закрито.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram