ГоловнаСвіт

Російські пропагандисти намагалися організувати акції на підтримку Трампа у Флориді, - The Daily Beast

Невідомо, скільки акцій відбулося насправді.

Російські пропагандисти намагалися організувати акції на підтримку Трампа у Флориді, - The Daily Beast
Россияне "за" Трампа
Фото: Скриншот https://yougov.co.uk

Імовірні російські пропагандисти намагалися організувати більш ніж десять акцій на підтримку Дональда Трампа у Флориді під час президентських виборів у США в 2016 році.

Про це повідомляє The Daily Beast

Видання зазначає, що це перший відомий випадок "успішної мобілізації російськими провокаторами американців через Facebook заради прямої підтримки Дональда Трампа".

Заходи планували провести 20 серпня 2016 року під гаслом "Флорида голосує за Трампа". Вони повинні були відбутися в 17 різних містах штату, який вважали таким, що "вагається", і є важливим для президентських виборів.

Визначити, скільки акцій відбулося насправді, виданню не вдалося, проте є відеозаписи і фотографії з заходів, які пройшли в містечках Форт Лодердейл і Корал Спрінгс.

Група, яка організовувала ці акції на "Фейсбуці", називалася "Бути патріотом" (Being Patriotic). У неї було 200 тис. передплатників, зазначає The Daily Beast.

Раніше Facebook заявила, що на сторінках, які, як передбачають, керувалися з Росії, в 2015-му і 2016 роках були опубліковані близько 2200 "потенційно політичних" оголошень, на які було витрачено приблизно $100 тис. Зазначалося, що ці сторінки могли бути пов'язані з "фабрикою тролів" - петербурзьким Агентством інтернет-досліджень. Пізніше стало відомо, що Facebook видалив 80% груп російської "фабрики тролів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram