ГоловнаСвіт

Меркель назвала неприйнятними погрози Трампа на адресу Північної Кореї

"Правильна відповідь - це санкції та їх реалізація".

Меркель назвала неприйнятними погрози Трампа на адресу Північної Кореї
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає неприйнятними погрози, які президент США Дональд Трамп 19 вересня висловив на адресу Північної Кореї на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

"Ми вважаємо абсолютно неприйнятним будь-яке військове рішення і робимо ставку на дипломатичні зусилля", - заявила Меркель в середу, 20 вересня, в ексклюзивному інтерв'ю Deutsche Welle.

На думку глави уряду ФРН, "правильна відповідь - це санкції та їх реалізація". Усі інші дії щодо Північної Кореї Меркель вважає "неправильними".

На запитання, чи вона хоче виступити посередником у вирішенні конфлікту навколо ядерної та ракетної програм КНДР, Меркель сказала, що "готова взяти на себе відповідальність". За її словами, Німеччина брала участь у переговорах щодо угоди з Іраном, яку Меркель "вважає правильною". Канцлер ФРН зазначила, що "у випадку з Північною Кореєю треба йти таким же шляхом спільно з Росією, Китаєм, США".

Меркель визнала, що кризи в Україні, Сирії і навколо Північної Кореї її турбують. Однак вона не відчуває страху, оскільки "страх - поганий порадник". Глава уряду ФРН також підкреслила, що Німеччина "не планує діяти поодинці, щоб не послаблювати міжнародне співтовариство".

Нагадаємо, напередодні під час свого виступу на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку Трамп заявив, що США можуть "повністю знищити КНДР", якщо агресивні дії Пхеньяна змусять Штати захищатися.

Як повідомлялося, Меркель назвала війну в Україні найскладнішим для неї питанням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram