ГоловнаСвіт

США перебувають у стані війни через втручання Росії у вибори, - актор Морган Фріман

Актор закликав Трампа визнати, що під час останніх виборів США зазнали атаки з боку уряду Росії.

Американський актор Морган Фріман записав ролик, в якому заявив, що США перебувають у стані війни через втручання Росії в президентські вибори в 2016 році

Відповідний відеозапис опублікував у "Твіттері" "Комітет з розслідування Росії" (Committee to Investigate Russia) - безпартійна некомерційна організація, яка, як випливає з опису на її сайті, "допомагає американцям зрозуміти серйозність триваючих нападів Росії на демократію".

"На нас напали. Ми ведемо війну", - говорить Фріман на початку ролика.

Актор пропонує глядачам уявити сценарій, згідно з яким колишній агент КДБ планує помститися за розпад СРСР. При цьому, скориставшись хаосом, він просувається все вище у владі пострадянської Росії і стає президентом. "Він встановлює авторитарний режим, потім він націлюється на свого заклятого ворога - США. І як справжній агент КДБ, яким він і є, він таємно використовує кіберзброю для атаки на демократії по всьому світу. Використовуючи соціальні мережі для поширення пропаганди і помилкових даних, він переконує людей у демократичних суспільствах не вірити їхнім ЗМІ, їхнім політичним процесам, навіть їхнім сусідам. І він перемагає", - говорить Фріман.

"Цей шпигун - Володимир Путін. І це не сценарій для фільму", - говорить він.

У зв'язку з цим актор закликає президента США Дональда Трампа визнати, що під час останніх виборів США зазнали атаки з боку уряду Росії. "Я закликаю Конгрес і нашу розвідку використовувати всі доступні ресурси, щоб провести ретельне розслідування та встановити точно, як це сталося", - говорить Фріман.

"Комітет із розслідування Росії" було створено напередодні, 19 вересня. Серед членів його ради - колишній голова Національної розвідки США Джеймс Клеппер, а також актор і режисер Роб Райнер. Своєю метою члени організації називають інформування громадян США про серйозне і постійне втручання Росії в справи США, планують зібрати сотні джерел, щоб з'єднати точки в розслідуванні.

Нагадаємо, в грудні 2016 року спецслужби США опублікували доповідь, в якій стверджували, що російські спецслужби намагалися вплинути на вибори в США шляхом кібератак, щоб допомогти Трампу здобути перемогу над Клінтон.

Напередодні The New York Times писала, що екс-голові виборчого штабу Трампа Полу Манафорту планують висунути звинувачення у справі про втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році.

Минулого тижня представники Facebook заявили, що в 2015-му і 2016 році соціальну мережу використовували для купівлі таргетованих політичних оголошень і що замовником цих публікацій, ймовірно, було "Агентство інтернет-досліджень", розташоване в Санкт-Петербурзі і відоме як "фабрика тролів". Після цього Facebook видалив 80% груп російської "фабрики тролів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram