ГоловнаСвіт

Росія готова до військової інтервенції в Білорусі, - Міноборони Естонії

В Естонії вважають, що Москва намагається максимально пов'язати білоруські збройні сили з російськими.

Росія готова до військової інтервенції в Білорусі, - Міноборони Естонії
Учения "Запад"
Фото: EPA\UPG

Росія готова до військового втручання в Білорусі, подібно до того, як зробила це в Україні, якщо політична ситуація зміниться в небажаному для Кремля напрямку.

Про це заявив голова Сил оборони Естонії генерал Рихо Террас в інтерв'ю ERR

"Подібно до України, Росія планує військові кроки проти Білорусі, якщо політична ситуація там зміниться. Російські збройні сили і структури безпеки ведуть підготовку до того, щоб у разі необхідності втрутитися і провести військову операцію в Білорусі. Планування операції розпочалося в 2014 році", - сказав Террас.

За його словами, завдання навчань "Захід" і інших спільних військових навчань - максимально пов'язати білоруські збройні сили з російськими, а мета - паралізувати здатність білоруських військових діяти самостійно.

"Примітно, що російський президент відвідав етап навчань саме в Росії, хоча підкреслював, що основна складність на спільних навчаннях - у Білорусі. У навчаннях беруть участь різні військові округи, Балтійський і Північний флот, ракетні війська. Якщо все це антитерористична операція, то це відверте перебільшення", - зазначив Террас.

Нагадаємо, активна фаза російсько-білоруських навчань "Захід-2017" проходить з 14 по 20 вересня. За офіційними даними, в них беруть участь близько 13 тис. військовослужбовців, більшість із них - білоруські, близько 70 вертольотів і літаків, приблизно 250 танків і до 10 бойових кораблів. Однак голова Військового комітету НАТО генерал Петро Павел заявив, що в навчаннях задіяні від 70 до 100 тис. військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram