ГоловнаСвіт

Кандидат у посли США в Росії пообіцяв домагатися відновлення цілісності України

"Москва продовжує втручатися в демократичні процеси наших друзів і союзників".

Кандидат у посли США в Росії пообіцяв домагатися відновлення цілісності України
Джон Хантсман
Фото: politico.com

Висуванець Білого дому на посаду нового посла США в Москві Джон Хантсман заявив, що в разі призначення буде просувати в Росії американські інтереси, серед яких є і відновлення цілісності України.

Про це повідомляє Радио Свобода.

Як сказав Джон Хантсман на слуханні із затвердження його кандидатури в комітеті з закордонних відносин Сенату, для досягнення цілей США він буде взаємодіяти з російськими чиновниками від вищих щаблів влади до місцевого рівня.

Серед таких цілей, сказав він, "врегулювання кризи в Україні таким чином, що буде поважати суверенітет України і відновить її територіальну цілісність".

При цьому, звернув увагу Хантсман, "Москва продовжує втручатися в демократичні процеси наших друзів і союзників".

Серед інших цілей він назвав подолання екстремістського угруповання "Ісламська держава", протистояння тероризму, дотримання угод про контроль над озброєннями та нерозповсюдження зброї масового знищення або пошук політичного вирішення конфлікту в Сирії.

Як очікується, комітет і потім Сенат затвердять колишнього губернатора штату Юта Хантсмана, який також був послом США в декількох країнах, зокрема в Китаї, на посаді посла США в Росії.

Нагадаємо, Хантсман народився в 1960 році. У 1992 - 1993 роках був послом США в Сінгапурі. У 2005 - 2009 роках обіймав посаду губернатора штату Юта. У 2009 - 2011 роках працював послом в Китаї. У 2012 році був одним з кандидатів на пост президента США від республіканців, однак потім вийшов з гонки, підтримавши Мітта Ромні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram