ГоловнаСвіт

У Північному морі знайшли затонулий німецький підводний човен часів Першої світової війни

На його борту можуть перебувати останки екіпажу з 23 осіб.

У Північному морі неподалік від узбережжя Бельгії виявлено німецький підводний човен, що затонув під час Першої світової війни. На його борту можуть перебувати останки екіпажу з 23 осіб, пише BBC.

Фото: kw.knack.be

За попередніми даними, підводний човен класу UB-II лежить на глибині 30 метрів на правому борту і непогано зберігся. "Цей підводний човен є в такому хорошому стані, що на борту цілком могли зберегтися останки екіпажу", - повідомив губернатор Західної Фландрії Карл Декалюве.

Судячи з усього, підводний човен підірвався на міні. Дослідники, які виявили човен, вважають, що він міг зачепитися за мінний якір і витягнути саму міну на поверхню.

Незважаючи на повідомлення про хороший стан корабля, підводний човен все ж отримав пошкодження верхньої палуби. При цьому всі люки човна як і раніше задраєні. Ходова рубка підводного човна майже не постраждала, в ній можна побачити обидва перископи. Два торпедних відсіки лежать на дні окремо від човна. 

У бельгійських водах вже були виявлені 11 німецьких підводних човнів часів Першої світової, але ця знахідка зберігся краще за всіх. Підводні човни цього класу (UB-II) будувалися в період з 1915 по 1916 рік і могли занурюватися на глибину до 50 метрів.

Фото: kw.knack.be

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram