ГоловнаСвіт

У Бремені затримали чеченця за звинуваченням у причетності до ІДІЛ

Після виходу із в'язниці ймовірного бойовика депортують з Німеччини в рідну країну.

У Бремені затримали чеченця за звинуваченням у причетності до ІДІЛ
Фото: EPA/UPG

У німецькому Бремені затримали 28-річного чеченця, якого звинувачують в участі в боях у Сирії на боці терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє видання Weser Kurier з посиланням на міську прокуратуру.

Ім'я затриманого - Асланбек С. Його затримали 13 вересня, після чого відвезли до Гамбурга, допитали і помістили під варту. Коли саме він, за твердженням прокуратури Бремена, брав участь у боях у Сирії на боці ІДІЛ і з якою метою приїхав до Німеччини, не уточнюється.

У прокуратурі його проживання в Бремені назвали "загрозою безпеці". Після виходу із в'язниці його депортують із Німеччини в рідну країну. Інших подробиць затримання і звинувачень проти чоловіка в прокуратурі не уточнили.

У поліції Бремена розповіли, що всього на території Німеччини проживає близько 700 осіб, яких підозрюють у зв'язках з терористами. У Бремені таких людей від 10 до 20. З 2014 року в Сирію та Ірак виїхали 40 осіб, серед них 11 дітей.

Нагадаємо, що минулого тижня ІДІЛ взяло відповідальність за вибух у метро Лондона. Вибух стався вранці 15 вересня. У вагоні вибухнув великий поліетиленовий пакет із пластиковим відром усередині, з якого стирчали дроти. За останніми даними, внаслідок теракту постраждали 29 людей.

На станції "Парсонс-Грін" була виявлена друга бомба. Поліція розслідує вибух у лондонському метро як терористичний акт.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram