ГоловнаСвіт

США відправлять до Афганістану ще 3000 військових

Меттіс поки що не підписав указ про збільшення американської місії в Афганістані.

США відправлять до Афганістану ще 3000 військових
Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що в Афганістан буде додатково відправлено близько трьох тисяч американських військовослужбовців.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

При цьому міністр зазначив, що наразі не підписав відповідний указ. "В Афганістан буде відправлено понад три тисячі осіб, і, чесно кажучи, я ще не підписав останні розпорядження в зв'язку з тим, що ми все ще обговорюємо деякі нюанси", - заявив Меттіс.

Раніше Міноборони США уточнило, що зараз в Афганістані перебуває близько 11 тис. американських військових, а не 8,4 тис. осіб, як було заявлено раніше.

Колишній президент США Барак Обама обіцяв скоротити кількість військовослужбовців в Афганістані майже вдвічі. Однак під кінець президентського терміну переглянув своє рішення і сповільнив виведення військ.

Нинішній президент США Дональд Трамп, презентуючи нову стратегію щодо Афганістану, заявив про необхідність продовжувати війну в цій країні. За його словами, через майже 16 років після терактів 11 вересня в США "американці втомилися від війни без перемоги".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram