ГоловнаСвіт

Виведення військ РФ з Придністров'я внесли до порядку денного Генасамблеї ООН

Запропоноване Молдовою питання буде розглянуто в жовтні.

Виведення військ РФ з Придністров'я внесли до порядку денного Генасамблеї ООН
Фото: www.profi-forex.org

Генеральна асамблея ООН включила до порядку денного розгляд питання "Про повне виведення іноземних військ із території Республіки Молдова".

Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, передає "Укрінформ"

"МЗС повідомляє, що заяву Республіки Молдова про внесення до порядку денного 72-ї Генасамблеї ООН додаткового питання "Про повне виведення іноземних військ із території Республіки Молдова" внесено в додатковий список питань, запропонованих для включення до порядку денного Генеральної асамблеї", - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

Відзначено також, що, відповідно до робочого графіка Генерального комітету, відповідального за складання порядку денного Генасамблеї, запропоноване Молдовою питання буде розглянуто в жовтні.

У МЗС Молдови звертають особливу увагу на те, що інформація, яка з'явилася раніше в ЗМІ, про те, що розгляд цього питання було відкладено, не відповідає дійсності.

Нагадаємо, в середині серпня представник Молдови в ООН Віктор Морару звернувся до генсека ООН з листом, в якому молдовська делегація просить включити до порядку денного Генасамблеї питання про повне виведення з території Придністровського регіону російських військ і озброєння. При цьому в уряді Молдови уточнили, що йдеться про виведення Оперативної групи російських військ з Придністров'я, а не про контингент російських миротворців у зоні безпеки на Дністрі.

Російська сторона виступила проти виведення військ, мотивувавши відмову тим, що це негативно позначиться на двосторонніх відносинах між Молдовою і РФ, а також на процесі Придністровського врегулювання.

На території Придністровського регіону розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1500 військовослужбовців), а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тис. тонн боєприпасів, снарядів і авіабомб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram