ГоловнаСвіт

Голова МЗС Німеччини закликав до прямого діалогу з Кім Чен Ином

Габріель заявив, що в ситуації з КНДР потрібні "бачення і сміливі кроки".

Голова МЗС Німеччини закликав до прямого діалогу з Кім Чен Ином
Зигмар Габриэль
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Німеччини  Зігмар Габріель  закликав США, Китай і Росію вести прямі переговори з лідером КНДР Кім Чен Ином, якого вважає "зовсім не божевільним".

Про це дипломат заявив в інтерв'ю таблоїду Bild

"Три держави разом мають сісти за стіл переговорів: США, Китай і Росія", - сказав Габріель.

За його словами, в цій ситуації потрібні "бачення і сміливі кроки", як це було зроблено свого часу заради політики розрядки за часів "холодної війни". Для цього дипломат пропонує дати Кім Чен Ину "іншу, ніж атомна бомба, гарантію безпеки".

"Кім Чен Ин - зовсім не божевільний. Він холоднокровно дотримується обраної стратегії: якщо у нього буде атомна бомба, то, як він вважає, його режим буде в безпеці. Оскільки ніхто не посміє йому погрожувати", - вважає німецький міністр. 

Німецький міністр також зазначив, що слід почекати, коли почнуть діяти нові обмеження щодо КНДР. "Санкції потребують часу, поки вони подіють", - сказав він, навівши як приклад Іран.

Німеччина жорстко засудила всі ядерні та ракетні випробування Пхеньяна і закликає до посилення міжнародних санкцій проти КНДР.

Нагадаємо, 11 вересня  Радбез ООН одноголосно схвалив нові санкції проти КНДР. Нові обмеження передбачають заборону на закупівлю північнокорейського текстилю та на поставки в країну газових конденсатів, також РБ запровадила обмеження на експорт до КНДР нафти і продуктів її переробки. Нові санкції стали відповіддю на шосте ядерне випробування  в КНДР, яке відбулося 3 вересня.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram