ГоловнаСвіт

Біля кордонів Латвії помітили російські військові кораблі

Кораблі РФ усе частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів Балтії.

Біля кордонів Латвії помітили російські військові кораблі
Фото: id77.livejournal.com

В особливій економічній зоні Латвії помітили три російські військові кораблі.

Про це повідомляють Національні збройні сили Латвії в Twitter

"В особливій економічній зоні Латвії ідентифіковані російські військові кораблі - "Андромеда", "Кілектор 1" і "Біра", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, військові кораблі та літаки РФ з початком конфлікту в Україні і загостренням відносин між Заходом і РФ усе частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів Балтії. При цьому повітряний і морський простір держав вони не порушують, однак у випадку літаків ідеться про загрозу для цивільної авіації.

Нагадаємо, напередодні представники Латвії проінспектували військові полігони в Білорусі. При цьому латвійська сторона підтвердила високий рівень транспарентності і широку відкритість Білорусі.

Раніше, 14 вересня, на території Білорусі почалися російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017". Москва стверджує, що в них візьмуть участь не менш ніж 13 тис. військовослужбовців, проте західні фахівці вважають, що насправді їх буде близько 100 тисяч. За інформацією литовської іноземної розвідки, ймовірний сценарій навчань - збройний конфлікт із НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram