ГоловнаСвіт

Британія запропонує ЄС укласти новий договір з безпеки після Brexit

"Новий договір про безпеку з ЄС повинен забезпечити здатність нашого партнерства реагувати на постійно мінливі загрози".

Британія запропонує ЄС укласти новий договір з безпеки після Brexit
Фото: EPA/UPG

Великобританія має намір укласти з Євросоюзом нову угоду з безпеки після виходу країни з блоку.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Відзначається, що Британія вже сьогодні запропонує підписати новий договір про безпеку з ЄС після Brexit "для підтримки та активізації співпраці".

У шостому програмному документі, в якому викладено бачення Великобританією її відносин з ЄС після Brexit, країна запропонує закласти законодавчу основу для продовження співпраці в сфері безпеки, кримінального судочинства та правозастосування.

"Новий договір про безпеку з ЄС буде підкріплений нашими загальними принципами і повинен забезпечити здатність нашого партнерства реагувати на постійно мінливі загрози, з якими ми стикаємося", - заявив міністр у Brexit Девід Девіс.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за "Брекзит" проголосували 51,9% громадян, які брали участь у референдумі. У березні 2017 року закон про "Брекзит" було затверджено парламентом і схвалено королевою. У серпні стало відомо, що в Британії створюють нову партію, яка хоче скасувати Brexit без проведення нового референдуму.

Нагадаємо, минулого тижня британський парламент зробив перший крок до скасування законів ЄС

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram