ГоловнаСвіт

Миротворча місія ООН не повинна заморозити конфлікт на Донбасі, - МЗС Німеччини

Україна повинна відновити контроль над окупованою територією і кордоном.

Миротворча місія ООН не повинна заморозити конфлікт на Донбасі, - МЗС Німеччини
Фото: Макс Требухов

Миротворча місія ООН не повинна заморозити конфлікт на Донбасі.

Про це Уповноважений з питань країн Східної Європи МЗС Німеччини Андреас Пешке сказав в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua.

"Нам не хочеться замороженого конфлікту", - сказав Пешке.

За його словами, Німеччині хотілося б, щоб була введена така місія, яка буде служити вирішенню конфлікту на Донбасі, в дусі Мінських домовленостей. "Щоб вона якраз сприяла відновленню миру і контролю України на тих територіях, які поки не входять під її контроль. Ми бачимо метою саме відновлення контролю України над цими районами і відновлення контролю над поки неконтрольованим нею кордоном з Росією. Це і є наша мета і філософія Мінських домовленостей", - заявив дипломат.

Крім того, ця місія повинна діяти не тільки на лінії розмежування, а й по всій території окупованого Донбасу - про що стало відомо після розмови німецького канцлера Анґели Меркель з російським президентом.

"Зараз з цих питань відбувається доволі велика кількість конфіденційних розмов і з нашими європейськими партнерами, і з США, і звісно, з представниками України. Сподіваємося, що саме під час наступної Генеральної асамблеї ООН, яка відкриється наступного тижня, з'явиться можливість обговорити цю тему і її розвинути. І ми, звичайно, з нетерпінням очікуємо, яке бачення викладе президент України щодо цієї мирної місії. Це все, що я можу вам повідомити, так би мовити, про поточну ситуацію з майстерні дипломатії", - повідомив Пешке.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram