ГоловнаСвіт

У США заявили про вичерпання можливостей Радбезу ООН для стримування Північної Кореї

Представник США в ООН не виключила військового вирішення проблеми. 

У США заявили про вичерпання можливостей Радбезу ООН для стримування Північної Кореї
Фото: EPA/UPG

Представник США в ООН Ніккі Гейлі заявила в неділю, що Рада Безпеки вичерпала варіанти стримування північнокорейської ядерної програми. За словами Гейлі, Сполученим Штатам, можливо, доведеться звернутися для вирішення проблеми до Пентагону, пише "Голос Америки".

"По суті, ми вичерпали все, що ми натепер можемо зробити в Раді Безпеки", - сказала Гейлі, виступаючи по телеканалу CNN. Вона додала, що була б рада передати цю справу міністрові оборони Джеймсу Меттісу.

"Ми пробуємо всі інші можливості, які у нас є, однак розглядається і безліч військових варіантів", - наголосила представник США в ООН.

Нагадаємо, що 15 вересня  КНДР провела черговий запуск балістичної ракети. Ракета пролетіла над японським островом Хоккайдо і подолала близько 3700 км. Таким чином, у гіпотетичній зоні ураження корейських військових опинився американський острів Гуам, розташований за 3400 км від Пхеньяна.

Попередній запуск ракети з Північної Кореї був здійснений 29 серпня. Тоді ракета також пролетіла над північним японським островом Хоккайдо, а потім упала в море. Японія не робила спроб збити ракету. Японська преса повідомляла, що перед падінням ракета розвалилася на три частини.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram