ГоловнаСвіт

МЗС Туреччини викликало німецького посла через акцію курдів у Кельні

У німецькому місті пройшов мітинг на підтримку лідера Робітничої партії Курдистану, що відбуває ув'язнення в турецькій в'язниці.

МЗС Туреччини викликало німецького посла через акцію курдів у Кельні
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Туреччини викликало посла Німеччини в Анкарі Мартіна Ердмана в зв'язку з проведенням у Кельні акції на підтримку лідера Робітничої партії Курдистану Абдуллаха Оджалана, що відбуває ув'язнення в турецькій в'язниці.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На думку турецької влади, на заході, в якому взяли участь кілька тисяч курдів, проводилася "терористична пропаганда".

Туреччина звинувачує Німеччину в політиці подвійних стандартів: незважаючи на те, що символіка РПК в країні заборонена, кельнські поліцейські не перешкоджали демонстрації плакатів з фотографією Оджалана і партійною символікою.

Демонстрації як курдів і алавітів, так і прихильників президента Туреччини Ердогана проводяться в Кельні регулярно і набирають до декількох десятків тисяч учасників. Поліція, з метою мінімізувати можливі конфлікти, як правило, не втручається в те, що відбувається.

Нагадаємо, 25 вересня іракські курди планують провести референдум про незалежність свого народу на півночі країни. Туреччина назвала референдум "історичною помилкою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram