ГоловнаСвіт

Росія і Китай 18-26 вересня проведуть військові навчання "Морська взаємодія - 2017"

Берегова фаза навчань відбудеться у Владивостоці, морська - в акваторії Японського і Охотського морів.

Росія і Китай 18-26 вересня проведуть військові навчання "Морська взаємодія - 2017"
Фото: function.mil.ru

З 18 по 26 вересня 2017 року на базі Тихоокеанського флоту відбудуться спільні російсько-китайські навчання "Морська взаємодія - 2017".

Про це повідомляється на сайті міноборони РФ.

Відзначається, що в другому етапі навчань буде задіяно 11 надводних кораблів, 2 підводні човни, 2 глибоководні рятувальні апарати, 4 протичовнові літаки і 4 корабельні вертольоти.

"Під час проведення морської фази навчання від російської сторони будуть задіяні великий протичовновий корабель «Адмірал Трібуц», корвет «Досконалий», рятувальне судно «Ігор Білоусов» з рятувальним глибоководним апаратом «АС-40» на боту і ракетний катер «Р-11». Від китайської сторони: есмінець «Ши Цзячжуан», сторожовий корабель «Да Цін», корабель комплексного постачання «Дун Пінху», рятувальне судно пр. 926 «Чандан» з рятувальним глибоководним апаратом «Елар-7»", - йдеться в повідомленні.

В якості сил забезпечення також буде задіяно малий протичовновий корабель "Радянська Гавань", два дизель-електричні підводні човни, гідрографічне судно "Віктор Фалєєв" і морський буксир "МБ-93".

Крім того, буде проведено відпрацювання питань взаємодії з авіацією.

Берегова фаза навчань проходитиме у Владивостоці з 18 по 21 вересня. Морська частина маневрів - в акваторії Японського і південній частині Охотського морів.

Нагадаємо, навчання "Морська взаємодія" проводяться регулярно з 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram