ГоловнаСвіт

Волкер зустрінеться з Сурковим знову у жовтні

Хоче домовитися про відвідування окупованої території.

Волкер зустрінеться з Сурковим знову у жовтні
Курт Волкер
Фото: youtube.com

Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер знову зустрінеться з помічником президента РФ В'ячеславом Сурковим в жовтні.

Про це Волкер сказав під час виступу на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), організованій Фондом Віктора Пінчука, передає кореспондент LB.ua.

"Я відвідав лінію конфлікту в Авдіївці... я сподіваюся, що знову відвідаю місця на українській стороні.... Що стосується іншого боку лінії розмежування,.. тут треба домовлятися з тими людьми, і ось чому я зустрічався з паном Сурковим, і в жовтні знову буду зустрічатися з ним", - сказав Волкер.

Він висловив сподівання, що буде на окупованій території "і колись буде відновлено український суверенітет на цій території".

Водночас спецпредставник Держдепартаменту вважає, що сам факт пропозиції Путіним миротворчої місії важливий і вартує вивчення. "Якщо ми зможемо прийти до моменту обговорення міжнародної сили для забезпечення безпеки, яка замінить російські сили і буде проводити моніторинг важкого озброєння і контролювати кордон - це буде суттєвим кроком вперед, базою для реалізації Мінських угод і відновлення територіальної цілісності", - сказав К. Волкер.

За його словами, Україна повинна бути впевнена, що миротворча місія сприятиме відновленню територіальної цілісності, а не розділить її території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram