ГоловнаСвіт

Число жертв урагану "Ірма" перевищило 80 осіб

Президент і віце-президент США разом із дружинами сьогодні відвідають постраждалу від стихії Флориду.

Число жертв урагану "Ірма" перевищило 80 осіб
Последствия урагана "Ирма"
Фото: .theguardian.com

Жертвами урагану "Ірма" в Карибському басейні та на південному сході США стала 81 людина.

Про це інформує "Радіо Свобода"

До цього числа входять загиблі не тільки безпосередньо під час удару стихії, а й у зв'язку з подіями, пов'язаними з ураганом, зокрема вже після його проходження: кілька людей отруїлися вихлопними газами від аварійних електрогенераторів, деякі з них потрапили в ДТП під час евакуації, з декількома сталися нещасні випадки.

Останньою трагедією в США стала загибель восьми пацієнтів будинку для літніх людей віком від 71 до 99 років у штаті Флорида: рятувальники, діставшись до будинку, що втратив разом з електроенергією і кондиціонування повітря в сильну спеку, знайшли трьох осіб померлими від перегрівання і зневоднення, ще п'ятьох не вдалося врятувати вже в лікарні. 

"Таким чином, жертв унаслідок урагану в США вже не менш ніж 38, зокрема у Флориді 29 і ще сім загиблих у сусідніх штатах Джорджія і Південна Кароліна", - пише видання.

Більше половини загиблих, не менш як 43 особи, припадає на острови Карибського басейну, де ураган пройшов із силою від наймогутнішої п'ятої до третьої категорії. У США залишки справжнього тропічного циклону поступово ослабли до урагану першої категорії, тропічного шторму і потім тропічної депресії, а в середу розпадалися над штатами Джорджія, Алабама, Південна і Північна Кароліна, спричинивши там повені.

Президент США Дональд Трамп і віце-президент Майк Пенс разом із дружинами сьогодні планують відвідати постраждалу від стихії Флориду.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram