ГоловнаСвіт

У Москві та Петербурзі пройшли масові евакуації після дзвінків про бомби

ФСБ порушила кримінальну справу у зв'язку з анонімними дзвінками.

У Москві та Петербурзі пройшли масові евакуації після дзвінків про бомби
Архив
Фото: Виталий Мирошниченко

У Санкт-Петербурзі надійшло не менш ніж дев'ять телефонних дзвінків про замінування.

Про це повідомляє "Фонтанка"

За інформацією видання, аноніми повідомили про вибухові пристрої в торгових центрах "Галерея", "Стокманн", "Веселка", "Міллер", "Атмосфера", "Монпансьє", "Червень", "Чкаловський" і "Космос".

"Фонтанка" пише, що проводиться евакуація, але не уточнює, де саме.

Джерело в екстрених службах розповіло "Российской газете", що відвідувачів і персонал виводять із п'яти торгових центрів: "Міллер", "Червень", "Стокманн", "Веселка" і "Чкаловський".

У Москві через анонімні дзвінки евакуювали вісім шкіл, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на обізнане джерело. Всього було евакуйовано близько 9000 осіб.

Напередодні в Москві евакуювали понад 100 тис. осіб через анонімні повідомлення про загрозу вибуху в торгових центрах, вокзалах і ВНЗ. За словами джерела "Інтерфаксу", в екстрені служби надійшло 65 дзвінків про замінування більш ніж 70 об'єктів.

Масова евакуація почалася у великих російських містах з 11 вересня. Анонімні дзвінки про неправдиве замінування надходили в екстрені служби Пермі, Владивостока, Красноярська, Брянська, Єкатеринбурга, Новосибірська та інших міст. У зв'язку з цим ФСБ порушила кримінальну справу. Відомство розглядає кілька версій того, що відбувається, в тому числі сплановану атаку з боку іншої держави. За словами поінформованого джерела "Інтерфаксу", більш ніж 90% дзвінків начебто надходили через інтернет-канали з території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram