ГоловнаСвіт

У Москві евакуювали понад 100 тис. осіб за добу

13 вересня в екстрені служби Москви надійшло 65 дзвінків про "мінування".

У Москві евакуювали понад 100 тис. осіб за добу
Фото: vesti.ru

Після анонімних дзвінків з попередженням про мінування будівель у Москві евакуювали понад 100 тис. осіб.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на поінформоване джерело.

Напередодні в екстрені служби надійшло 65 подібних дзвінків. За словами співрозмовника агентства, невідомі повідомляли про загрозу вибуху на понад 70 об'єктів, серед яких були навчальні заклади, вокзали, торгові центри, готелі й інші будівлі.

Після низки анонімних дзвінків про замінування в Москві ФСБ порушила справу за статтею про свідомо неправдиве повідомлення про акт тероризму (ст. 207 КК РФ), повідомляв "Интерфакс" з посиланням на обізнане джерело. Співрозмовник РБК, близький до ФСБ, відзначав, що кримінальну справу порушили через численні дзвінки по всій Росії. Джерело видання сказало, що вони пов'язані між собою. За однією з версій, вони можуть бути спланованою атакою з боку іншої держави. Інше джерело, близьке до силових структур, говорило, що атака могла бути спланована з території України за допомогою IP-телефонії.

Зазначали, що в ФСБ є спеціальний відділ, який займається випадками телефонного тероризму. Масові евакуації в регіонах Росії почалися 11 вересня. Школи, торгові центри, вокзали і аеропорти евакуювали після дзвінків з інформацією про загрозу вибуху, інформація виявилася помилковою.

13 вересня евакуації пройшли в Москві. Анонімні співрозмовники повідомляли про замінування ГУМу, торгових центрів "Європейський", "Метрополіс", "Афімолл", МГМУ імені Сеченова, МДІМВ і РЕУ імені Плеханова, вокзалів та інших будівель.

З 11 вересня як мінімум у 15 великих містах Росії пройшла серія евакуацій. Інформація про мінування в громадських місцях, про яку повідомляли по телефону перед виведенням людей з торговельних центрів, шкіл, ВНЗ та інших установ, не підтвердилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram