ГоловнаСвіт

Влада Москви запропонувала встановити табличку Нємцову в під'їзді його будинку

Московська влада стверджує, що встановлення таблички в пам'ять про Бориса Нємцова на фасаді будинку - це порушення закону. 

Влада Москви запропонувала встановити табличку Нємцову в під'їзді його будинку
Борис Немцов
Фото: Сергей Нужненко

Влада Москви запропонували встановити меморіальну табличку опозиціонеру Борису Нємцову не на фасаді будинку, де він жив, а в під'їзді.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на джерело в столичній адміністрації.

"Встановлення таблички в пам'ять про Бориса Нємцова на фасаді будинку - це порушення закону. Однак конфліктної ситуації можна уникнути, якщо розмістити меморіальну дошку всередині під'їзду", - сказало джерело.

Раніше, 7 вересня, на будинку на Малій Ординці в Москві, де жив опозиційний політик Борис Нємцов, встановили меморіальну табличку його пам'яті. Вже 12 вересня табличку зняли активісти руху SERB, який був організований 2014 року в Дніпрі і переїхав до Росії. Вони стверджували, що табличка була встановлена незаконно.

Борис Нємцов був убитий уночі проти 28 лютого 2015 року в центрі Москви, на Великому Москворіцькому мосту. Вирок обвинуваченим у вбивстві політика ухвалили в липні цього року. Фігуранти справи отримали від 11 до 20 років колонії. Дочка вбитого Жанна Нємцова назвала злочин нерозкритим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram