ГоловнаСвіт

Заступника голови ФСВП запідозрили в розкраданні мільярда рублів (оновлено)

За деякими даними, у слідчих можуть виникнути питання до підозрюваного і в інших справах.

Заступника голови ФСВП запідозрили в розкраданні мільярда рублів (оновлено)
Олег Коршунов
Фото: Новая газета

Заступник директора Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії Олег Коршунов створив злочинну схему разом із колишнім керівником ФГУП "Калуське" ФСВП Андрієм Мухетдиновим "з викрадення грошових коштів, призначених для перерахування в бюджет РФ".

Про це повідомляє РБК з посиланням на постанову про передачу повідомлення про злочин.

За версією слідства, Коршунов і Мухетдінов могли викрасти понад мільярд рублів, це виявилося під час перевірки.

Пізніше СК повідомив про порушення кримінальної справи щодо Коршунова за ч. 4 ст. 160 КК РФ ("розтрата в особливо великому розмірі з використанням службового становища"), передає ТАСС

За словами засновника правозахисного проекту "Gulagu.net" Володимира Осєчкіна, за кілька років до приходу у ФСВП Коршунова в відомстві існувала система інтернет-магазинів.

"У підприємців були контракти з ФСВП Москви, за якими 18% від обігу вони перераховували до бюджету. Коршунов замкнув усе контракти підприємців на ФГУП "Калуське", замість діючих підприємців посадив своїх довірених осіб і забрав інтернет-обладнання", - розповів Осєчкін. За його інформацією, після цих змін відрахування в бюджет перестали надходити.

РБК відзначає, що, крім епізоду, пов'язаного з ФГУП "Калузький", у слідчих могли виникнути питання до Коршунова в рамках розслідування справи про розкрадання бюджетних коштів при будівництві ізолятора "Хрести-2".

Раніше сьогодні про затримання Коршунова повідомила "Новая газета". "Інтерфакс" писав, що правоохоронні органи проводять обшуки за місцем проживання Коршунова. За інформацією агентства, обшуки проводять у справі про розтрату, Коршунова допитують.

Оновлено: Під час обшуку в заступника голови ФСВП Олега Коршунова, підозрюваного в розкраданні, слідчі вилучили близько 4 млн рублів, колекцію елітних годинників і службовий пістолет Макарова, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на поінформоване джерело.

"Під час обшуку було виявлено та вилучено три мільйони рублів, десять тисяч доларів і чотири тисячі євро, колекцію дорогих годинників відомих світових марок, закріплений за ним службовий пістолет марки "ПМ" і патрони", - сказав співрозмовник агентства.

Джерело ТАСС у правоохоронних органах розповіло, що Коршунова затримали на його яхті. За його словами, в колекції заступника голови ФСВП виявили понад 20 годинників.

Нагадаємо, в червні колишнього голову тюремної служби РФ Олександра Реймера засудили до 8 років колонії

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram