ГоловнаСвіт

Жертвами урагану "Ірма" стали понад 60 людей

На курортних островах Флорида-Кіс знищено або пошкоджено 90% усіх житлових будинків.

Жертвами урагану "Ірма" стали понад 60 людей
Ураган "Ирма"
Фото: EPA/UPG

Підтверджено загибель через ураган "Ірма" 18 осіб на південному сході США і ще 43 осіб на островах у Карибському морі.

Про це повідомляє DW. 

Відзначають, що на курортних островах Флорида-Кіс знищено або пошкоджено 90% усіх житлових будинків. Жителі островів поступово повертаються додому.

Близько 5,8 млн будинків у Флориді та сусідніх штатах залишаються без електрики. Раніше ця цифра становила 7,4 млн. Брак електропостачання перешкоджає роботі важливих об'єктів інфраструктури, зокрема лікарень. Оскільки кондиціонери не працюють, а значну кількість дерев викорчував ураган, жителі Флориди страждають від спеки.

Нагадаємо, вранці 12 вересня "Ірма" втратила статус урагану. Швидкість вітру помітно зменшилася, коли ураган дістався до північних кордонів Флориди.

"Ірма" спочатку мала четверту категорію ураганів за шкалою Саффіра-Сімпсона і стала одним із наймасштабніших стихійних лих, від яких страждали острови Карибського моря і США. За оцінками експертів, збитки від урагану "Ірма", а також "Харві", який кілька днів тому заподіяв шкоди штатам Техас і Луїзіана, можуть сягати сумарно $290 млрд. Розрахунки експертів базувалися на шкоді, заподіяній бізнесу, домогосподарствам, інфраструктурі та врожаям, зростанні вартості палива, а також на прогнозах збільшення рівня тривалого безробіття.

Як повідомляли раніше, двох українців евакуювали з острова Сен-Мартен на острів Мартініка через ураган "Ірма".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram