ГоловнаСвіт

В Іраку росіянина засудили до смертної кари за зв'язок з ІДІЛ

Громадянин РФ з 2015 року брав участь у бойових операціях із терористами в Мосулі.

В Іраку росіянина засудили до смертної кари за зв'язок з ІДІЛ
Фото: goodvin.info

Вища судова рада Іраку засудила громадянина Росії до смертної кари за звинуваченням в участі в серії атак на місцеві спецслужби в складі причетного до терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) угруповання.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на представника Вищої судової ради Іраку.

Ім'я чоловіка не повідомляють, проте стверджують, що з 2015 року він брав участь у бойових операціях із терористами в Мосулі, де був затриманий.

Місцеві чиновники служб безпеки та допомоги повідомили агентство, що минулими вихідними влада Іраку перевірила близько 1400 іноземних громадян, у тому числі жінок і дітей на причетність до терористів. Більшість із них виявилися з Туреччини, інші з колишніх радянських республік, включаючи Таджикистан, Азербайджан і Росію.

Телеканал "Аль-Сумар" повідомляє, що росіянин входив до складу одного з батальйонів ІДІЛ. Телеканал зазначає, що чоловік причетний до багатьох терактів проти співробітників іракських спецслужб. Зокрема, він був у складі так званого батальйоні "Заркаві", який підпорядковується ІДІЛ. У суді росіянин визнав свою провину в організації терористичних операцій проти служб безпеки Іраку з 2015 року.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова повідомила РБК, що "експерти займаються цією ситуацією".

Нагадаємо, минулого тижня іракська розвідка заявила, що лідер ІДІЛ готує нову хвилю терактів у Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram