ГоловнаСвіт

Трамп допускає більш агресивну стратегію США щодо Ірану, - Reuters

У Білому домі коментувати інформацію відмовилися. 

Трамп допускає більш агресивну стратегію США щодо Ірану, - Reuters
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп розглядає перехід до більш агресивної політики стосовно Ірану і його довірених мусульман-шиїтів у Іраку та Сирії.

Про це повідомляє  агентство Рейтер з посиланням на шістьох колишніх і нинішніх американських чиновників.

Зазначається, що відповідну пропозицію, яку було представлено Трампу на засіданні Ради національної безпеки в п'ятницю, підготували міністр оборони США Джеймс Меттіс, державний секретар Рекс Тіллерсон, радник з питань національної безпеки Герберт Макмастер та інші високопоставлені чиновники.

За словами двох джерел, вона може бути узгодженою і оприлюдненою до кінця вересня.

Як зазначається, план має на меті збільшити тиск на Тегеран, щоб обмежити розробку ракетних програми і підтримку бойовиків. План також спрямований на кібершпіонаж та іншу діяльність, а також потенційне розповсюдження ядерної зброї, розповів один з чиновників.

У Білому домі коментувати інформацію відмовилися.

Нагадаємо, що раніше у вересні  Іран закрив небо для американських літаків

У серпні Іран збільшив витрати на ракетну програму,  заявивши, що це перша дія в протистоянні терористичним і авантюрним діям США в регіоні".

Як повідомлялося, у липні Сенат США розширив санкції проти Ірану через його активні кроки в розвитку ракетної програми. З приходом Дональда Трампа на посаду президента США, який з 2015 року критикував ядерну угоду з Іраном, відносини двох країн значно погіршилися.

Раніше в серпні  Іран поскаржився до ООН на порушення США ядерної угоди.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram