ГоловнаСвіт

У Бразилії золотошукачі вбили 10 представників ізольованого племені

Федеральний прокурор Бразилії порушив розслідування за фактом масового вбивства членів неконтактного племені. 

У Бразилії золотошукачі вбили 10 представників ізольованого племені
Племена Амазонии
Фото: Survival International

Щонайменше 10 членів так званого неконтактного племені були вбиті незаконними золотошукачами в басейні Амазонки в Бразилії. 

Про це повідомляє The Huffington Post з посиланням на організацію Survival International, яка захищає права корінних народів.

Зазначимо, що неконтактний народ - це народ, який не підтримує контактів із зовнішнім світом і сучасною цивілізацією.

За інформацією Survival International, серед убитих - жінки й діти. Крім того, число убитих може становити приблизно п'яту частину цього племені.

Як повідомляє The New York Times, тубільці збирали яйця уздовж річки в долині Джаварі на далекому заході Бразилії, коли натрапили на золотошукачів. Пізніше шахтарі хвалилися вчиненою різаниною в барі в сусідньому місті, і навіть показали вирізане вручну весло, яке, за їхніми словами, вони вкрали як трофей.

Представник Funai, агентства Бразилії у справах корінних народів, повідомила NYT, що золотошукачі хвалилися навіть тим, як "розрізали тіла тубільців і кидали в річку". Як зазначає NYT, з приходом до влади адміністрації президента Мішеля Темера бюджет агентства був значно скорочений.

У Survival International назвали напад на тубільців "геноцидом" і наголосили, що Темер і його уряд несуть "серйозну відповідальність" за різанину. В організації також заявили, що щонайменше ще два неконтактних племені зазнали вторгнення, а їхні території тепер оточені ранчо та іншими підприємствами "при відкритій підтримці" уряду. 

Адельсон Кора Канамарі, лідер племені Варікама Джапар, розповів виданню Amazon Real, що ситуація з корінним населенням у регіоні  в "дуже критичному" стані, і що під час нападів були вбиті від 19 до 21 представника місцевих племен.

Федеральний прокурор Бразилії порушив розслідування за фактом масового вбивства членів ізольованого племені.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram