ГоловнаСвіт

У МАГАТЕ припускають, що КНДР веде роботи зі збагачення ядерного палива

Голова МАГАТЕ закликав Пхеньян дотримуватися резолюції Ради Безпеки ООН.

У МАГАТЕ припускають, що КНДР веде роботи зі збагачення ядерного палива
Юкия Амано
Фото: EPA/UPG

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Юкія Амано передбачає, що влада Північної Кореї запустила реактор в ядерному науково-дослідному центрі в Йонбені.

Про це він заявив у Відні, повідомляє Центр новин ООН.

"За деякими ознаками можна зробити висновок, що в ядерному науково-дослідному центрі в Йонбені працює реактор. А на підприємстві в Йонбені з виробництва стрижнів з ядерним паливом, судячи з усього, використовується установка зі збагачення ядерного палива центрифужним методом", - сказав Амано, виступаючи на сесії Ради керівників МАГАТЕ.

Він засудив підземне ядерне випробування, проведене КНДР 3 вересня, нагадавши, що з 2006 року це вже шосте, причому найпотужніше, випробування.

"Продовження та подальше розширення ядерної програми КНДР викликає серйозну стурбованість", - сказав Амано.

Гендиректор МАГАТЕ закликав Пхеньян повною мірою дотримуватися резолюції Ради Безпеки ООН і вимоги Агентства, а також співпрацювати з його інспекторами. За словами Амано, в МАГАТЕ пильно стежать за розвитком ситуації в КНДР і її ядерною програмою. Минулого місяця в Департаменті по гарантіях було створено спеціальну групу з питань Північної Кореї.

Нагадаємо, напередодні Радбез ООН одностайно схвалив нові санкції проти КНДР

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram