ГоловнаСвіт

У Німеччині розкрили мережу "фіктивних дружин", яка легалізувала африканців

У ФРН і Португалії проводяться обшуки в рамках справи про фіктивні шлюби з іноземцями. 

У Німеччині розкрили мережу "фіктивних дружин", яка легалізувала африканців
Мигранты получают консультации на бирже труда в Берлине
Фото: EPA/UPG

У німецьких містах - Берліні, Потсдамі, Герлітці та Франкфурті-на-Майні - з ранку проходять обшуки в рамках справи про фіктивні шлюби з іноземцями.

Про це повідомляє Berliner Zeitung.

Зазначається, що від шостої ранку слідчі обшукують понад 40 квартир і будинків у Берліні. Видано п'ять ордерів на арешт.

В операції задіяні понад 400 поліцейських.

Правоохоронці вийшли на слід міжнародної банди, яка організовувала фіктивні шлюби, що давали змогу іноземцям роками жити в Німеччині. Організатори "бізнесу" перебувають в Іспанії та Португалії. Вони постачали жінок фальшивими паспортами, а ті, приїжджаючи в Німеччину, вступали в фіктивні шлюби з іноземцями, насамперед вихідцям з Африки. За це "фіктивні дружини" отримували по кілька тисяч євро, а "фіктивний чоловік" - дійсні документи, що дозволяють легальне перебування в Німеччині. 

Також наголошується, що обшуки у цій справі проводяться в Португалії.

2016 року до Німеччини прибуло 280 тис. прохачів притулку (2015-го - 890 тис.). Минулого року добровільно країну покинули близько 55 тис. чоловік, ще 25 тис. були депортовані.

Нагадаємо, що в грудні 2016 року канцлер ФРГ Ангела Меркель заявила, що частині мігрантів доведеться покинути Німеччину.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram