ГоловнаСвіт

У Чехію прибули стратегічні бомбардувальники США

Літаки візьмуть участь у днях НАТО

У Чехію прибули стратегічні бомбардувальники США
Фото: ceskatelevize.cz

Два американські стратегічні бомбардувальники B-52 і B-1B приземлилися на аеродромі Мошнов в Остраві, що на північному сході Чехії. Ці потужні військові літаки візьмуть участь у днях НАТО, повідомляє Радио Свобода.

"Ці літаки в публічних акціях беруть участь дуже рідко, тому це унікальний випадок, коли їх можна буде у нас ось так побачити", - зазначив організатор акції Збінек Павлачік.

Бомбардувальники B-52 і B-1B разом з чеськими Gripen цього року вже брали участь у навчаннях Ample Strike. У небі над Остравою свою майстерність також продемонструє група акробатичних пілотів Saudi Hawks з Саудівської Аравії.

До найцікавіших апаратів на авіашоу буде належати і багатоцільовий вертоліт UH-60 Black Hawk, який вперше візьме участь у днях НАТО. Їх закупили ВПС Словаччини.

Дні НАТО в Остраві відбудуться 16-17 вересня. У підготовлених організаторами акціях візьме участь 80 різновидів авіаційної техніки і 200 різновидів наземної техніки з 17 країн. Вперше серед учасників днів НАТО відразу три країни поза Європою: США, Канада і Саудівська Аравія.

Напередодні повідомлялося, що з дружнім візитом в Одесу прибув турецький десантний корабель. Турецькі курсанти пробудуть у місті до 12 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram