ГоловнаСвіт

Лавров анонсував нове скорочення числа дипломатів США в Росії

За словами міністра, Росія зажадала від США скоротити кількість дипломатів до 455 чоловік. 

Лавров анонсував нове скорочення числа дипломатів США в Росії
Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що російська влада розглядає умови приведення до рівної кількості числа російських дипломатів у США й американських у Росії.

Про це він заявив на прес-конференції в Аммані, повідомляється на сторінці МЗС РФ у Facebook

"Якщо вже вони взяли паритет як критерій, ми зараз розглядаємо ті умови, в яких працюють американські зарубіжні установи в Росії та російські у США, і приведемо ці умови до повної відповідності з тим, що називається паритетом", - сказав Лавров.

За словами міністра, Росія зажадала від США скоротити кількість дипломатів до 455 чоловік. При підрахунку, зазначив він, були враховані росіяни, які працюють при представництві ООН і не мають стосунку до посольства у США.

У суботу, 2 вересня, США обмежили доступ Росії до будівель торгового представництва у Вашингтоні та його відділення в Нью-Йорку. 31 серпня США зажадали закрити генконсульство Росії в Сан-Франциско. Це зробили у відповідь на рішення Москви скоротити кількість співробітників американського дипломатичного представництва. У МЗС Росії, своєю чергою, таке рішення ухвалили через новий  пакет санкцій, який США запровадили на початку серпня. Крім того, після оголошення МЗС Росії про потребу скоротити штат американської дипмісії, у посольстві США 21 серпня повідомили, що через це обмежать видачу неімміграційних віз росіянам. З 1 вересня консульство в Москві відновило оформлення документів, а представництва США в Єкатеринбурзі та Санкт-Петербурзі призупинили видачу віз на невизначений термін.

Нагадаємо, що минулого тижня стало відомо, що Росія має намір судитися через рішення США обмежити доступ до дипмісій. Тоді Путін заявив про право Росії скоротити кількість американських дипломатів у РФ ще на третину.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram