ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія відмовилася від діалогу з Катаром

Ер-Ріяд незадоволений "спотворенням фактів катарською владою".

Саудівська Аравія відмовилася від діалогу з Катаром
Фото: wfhsmiddleeast.wikispaces.com

Саудівська Аравія призупинила будь-які форми діалогу і контактів з владою Катару.

Ер-Ріяд залишився незадоволений тим, що повідомило катарське державне інформагентство QNA про телефонні переговори високопоставлених представників двох країн, які відбулися напередодні, і вимагає "публічного пояснення позиції" Дохи, повідомляє DW

"Те, що було опубліковано на QNA, - це чергове перекручування фактів катарською владою", - цитує представника саудівського МЗС державне агентство королівства SPA.

За підсумками проведених за кілька годин до цього телефонних переговорів катарського шейха Хаміма бен Хамада ат-Тані і кронпринца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана QNA повідомило, що вони обидва "наголосили на необхідності вирішити кризу, сівши за стіл переговорів, щоб забезпечити єдність і стабільність країн Перської затоки".Агентство відзначало також, що ат-Тані вітав пропозицію бен Сальмана "призначити двох послів для вирішення розбіжностей так, щоб не завдати шкоди суверенітету держав".

Своєю чергою, SPA після телефонної бесіди представників Дохи і Ер-Ріяда передало, що "під час переговорів емір Катару висловив своє бажання сісти за стіл переговорів і обговорити вимоги четвірки країн, щоб врахувати інтереси всіх". Інші деталі планувалося повідомити після досягнення угоди між Саудівською Аравією, ОАЕ, Бахрейном і Єгиптом.

На початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет і Бахрейн розірвали дипломатичні відносини з Катаром і оголосили блокаду емірату, звинувативши його в підтримці тероризму. Окремі країни розірвали також економічні відносини з Катаром. У Досі назвали ці звинувачення безпідставними. Пізніше чотири арабські країни пішли на поступки Катару.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram