ГоловнаСвіт

Біля берегів Мексики стався потужний землетрус: понад 50 загиблих (Оновлено)

Поштовхи викликали хвилі цунамі, що не завдали шкоди.

Біля берегів Мексики стався землетрус магнітудою 8,1, повідомляє Європейський середземноморський сейсмологічний центр.

Епіцентр землетрусу розміщувався за 88 км на північний захід від міста Піхіх'япан (штат Ч'япас). Пізніше були зафіксовані ще кілька поштовхів магнітудою 5,2 і 4,9.

Як повідомляє агентство Reuters з посиланням на місцеве МВС, у результаті того, що сталося загинули щонайменше дві людини.

Оновлено: Згідно з останніми даними, кількість жертв землетрусу зросла до п'яти осіб, повідомляє агентство Рейтер

Оновлено о 17:00. Голова національної цивільної оборони Луїс Феліпе Пуенте заявив, що в результаті землетрусу загинули 15 осіб, повідомляє Associated Press

При цьому агентство Рейтер із посиланням на місцеву владу повідомляє про 26 загиблих. Губернатор мексиканського штату Оахака Алехандро Мурат повідомив, що в його регіоні загинули 20 осіб, 17 з них перебували в місті Джучітан на перевалі Техуантепека.

Центр попередження про цунамі в Тихоокеанському регіоні повідомив, що в бік Мексики, можливо, прямує цунамі, передає Reuters. Висота хвилі, за даними центру, становить 0,7 м.

Оновлення о 20:15. Кількість жертв землетрусу в Мексиці сягнула щонайменше 32 осіб. У мексиканському штаті Оаксака загинули 23 людини, в штаті Чьяпас - сім, у сусідньому штаті Табаско загинули двоє дітей, повідомляє Reuters.

Поштовхи викликали хвилі цунамі заввишки не більш як 70 сантиметрів, що не завдали шкоди, повідомляє Немецкая волна.

Точний масштаб руйнувань ще не ясний. За словами президента Мексики Енріке Пенья Ньєто, удар стихії був найсильнішим за останні 100 років. Поштовхи відчувалися і в столиці Мексики Мехіко-сіті, що віддалена від епіцентру майже на тисячу кілометрів.

Оновлено о 00:05. Число загиблих від землетрусу збільшилося принаймні до 58 осіб, повідомляє Reuters.

Крім того, удар стихії потужністю 8,1 балів став і найбільш руйнівним з 1985 року, коли було зруйновано багато будинків у столиці країни Мехіко. На цей раз збиток місту був обмежений, оскільки епіцентр землетрусу розташувався глибше і далі від столиці.

Мексиці також загрожує ураган "Катя", який утворився в Мексиканській затоці в ніч на 7 вересня. Напередодні ураган "Катя" посилився - швидкість вітру сягає 140 кілометрів на годину. Ураган розміром 300 кілометрів у діаметрі і зараз розміщений на південний схід від міста Тампіко. "Катя" утворився після урагану "Ірма", який виник у Карибському морі і прямує в бік штату Флорида.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram