ГоловнаСвіт

КНДР завтра може запустити ще одну міжконтинентальну ракету, - Південна Корея

Іншою передбачуваною датою запуску ракети КНДР вважається 10 жовтня.

КНДР завтра може запустити ще одну міжконтинентальну ракету, - Південна Корея
Запуск ракеты-носителя в КНДР
Фото: EPA/UPG

У Південній Кореї вважають, що Північна Корея може запустити ще одну міжконтинентальну балістичну ракету вже цієї суботи, 9 вересня, в річницю свого утворення.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на заяву прес-секретаря Міністерства уніфікації Південної Кореї Юджин Лі.

За її словами, Пхеньян може потенційно провести наступні випробування міжконтинентальної балістичної ракети в ці вихідні або 10 жовтня, в інше північнокорейське свято - день заснування правлячої партії.

Зазначають, що раніше Північна Корея відзначала головні дати країни демонстрацією військової могутності, однак зараз її випробування, як видається, обумовлені необхідністю вдосконалення ракетних можливостей.

Корейська Народна Демократична Республіка (КНДР) була утворена 9 вересня 1948 року.

У неділю, 3 вересня, влада Північної Кореї заявила про успішне проведення випробування водневої бомби. Радбез ООН готує нові санкції у відповідь на порушення Пхеньяном прийнятих організацією резолюцій. Пізніше постпред США в ООН заявила, що Північна Корея напрошується на війну. У відповідь КНДР заявила, що США дорого заплатять за слова Хейлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram