ГоловнаСвіт

Кількість жертв урагану "Ірма" на Карибах зросла до 14

За оцінкою Червоного Хреста, від "Ірми" вже постраждали 1,2 млн осіб.

Кількість жертв урагану "Ірма" на Карибах зросла до 14
Последствия урагана "Ирма"
Фото: .theguardian.com

Ураган "Ірма" вдарив по островах Теркс і Кайкос після того, як пройшов з руйнівною силою іншими територіями в Карибському басейні, призвівши до загибелі щонайменше 14 осіб.

Про це повідомляє ВВС Україна

"За прогнозами, ці низько розташовані острови можуть зіткнутися зі стихією з руйнівними хвилями в шість разів вищими, ніж зазвичай. На Гаїті шторм уже призвів до певних руйнувань і повеней. Інфраструктура цієї країни досі не оговталася після руйнівного землетрусу 2010 року", - йдеться в повідомленні.

"Ірма" є ураганом п'ятої, найвищої категорії зі швидкістю вітру до 280 км/год.

За оцінкою Червоного Хреста, від "Ірми" вже постраждали 1,2 млн осіб і ця кількість може різко зрости до 26 млн.

Існують побоювання, що в районах, де пошкоджено постачання питної води та зірвано роботу санітарно-гігієнічних служб, можуть швидко поширюватися хвороби.

Посадові особи попередили: найімовірніше, кількість жертв стихії буде зростати.

Зараз ураган рухається в бік Гаїті. Далі на його шляху буде Куба, а до вихідних він може вдарити по американському штату Флорида, влада якого готується до масштабних руйнувань і вже евакуювала жителів і туристів із небезпечних районів.

Острів Барбуда, який уже пережив ураган, зараз непридатний для життя. Сусідній острів Антигуа з населенням 80 тисяч осіб уникнув великих збитків - серйозних руйнувань і загиблих там немає.

У південній частині розділеного між Францією і Нідерландами острова Сен-Мартен зруйновано аеропорт, третій за величиною на Карибських островах. Острів залишився без електрики.

Раніше Національний центр США запобігання ураганам повідомив, що тропічний шторм "Хосе", який утворився над Атлантичним океаном, посилився до урагану третьої категорії і рухається у напрямку до Карибського регіону.

До урагану додався також інший тропічний шторм у Мексиканській затоці, який отримав ім'я "Катя". Раніше повідомляли, що він досягне берегів Мексики в п'ятницю вранці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram