ГоловнаСвіт

США відновили видачу віз у Москві

Заявки розглядають не швидко.

США відновили видачу віз у Москві

Посольство США в Москві відновило візові операції, перервані 23 серпня у відповідь на рішення російської влади обмежити чисельність співробітників американських диппредставництв у РФ.

Це підтвердила в четвер, 7 вересня, на брифінгу офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт.

"Оформлення віз відновилося 1 вересня. У нас у посольстві все ще недостатньо консульського персоналу і штатних співробітників, які займаються цим питанням. У зв'язку з цим ми не так швидко розглядаємо заявки", - сказала вона, повідомляє DW.

Представник американського зовнішньополітичного відомства також наголосила, що Вашингтон розраховує поліпшити відносини з Москвою і не хоче на дипломатичному рівні продовжувати обмінюватися дзеркальними заходами за принципом "око за око".

Наприкінці липня російська влада зажадала від США скоротити чисельність дипломатичного персоналу в країні на 755 осіб. Цей захід став відповіддю на вислання зі США 35 дипломатів наприкінці 2016 року.

Незабаром після цього стало відомо, що росіяни почали стикатися з труднощами при отриманні американських віз. Окрім того, в американському посольстві допустили зниження швидкості видачі віз через брак працівників. 21 серпня посольство США в Росії оголосило, що призупинить видачу віз росіянам до 1 вересня в Москві і на невизначений термін у регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram