ГоловнаСвіт

Трамп допустив застосування військової сили проти КНДР

"Північна Корея поводить себе погано, і її треба зупинити".

Трамп допустив застосування військової сили проти КНДР
Фото: EPA/UPG

Збройні сили США готові зупинити Північну Корею. Про це президент США Дональд Трамп заявив на спільній прес-конференції з еміром Катару, передає Голос Америки.

Глава Білого дому відзначив, що його адміністрація не виключає застосування військової сили для припинення ракетної і ядерної програм Північної Кореї. Відповідаючи на запитання журналістів, Трамп заявив, що це буде "дуже важкий день", але американські збройні сили здатні виконати таке завдання.

Він додав, що, "на відміну від своїх попередників", не збирається розкривати подробиць зовнішньополітичної стратегії США щодо КНДР, але сподівається, що йому вдасться домогтися результату під час переговорів.

"Північна Корея поводить себе погано, і її треба зупинити", - сказав президент США.

Трамп також прокоментував конфлікт між арабськими державами Перської затоки і Катаром, повідомивши, що США готові виступити як посередник у врегулюванні розбіжностей між цими країнами.

Глава Білого дому повідомив, що вважає можливим мирне врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту, оскільки адміністрації вдалося залучити кращі розуми і кращі таланти" до організації мирних переговорів.

Раніше повідомлялося, що в США підготували указ про санкції проти країн, які торгують з КНДР, а також зажадали заморозити активи Кім Чен Ина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram